Hati (Lembu masak kicap lada hitam)
* mudah di masak senang untuk menyediakan bahannya, selamat mencuba.
--------------------------------------------------------------
BAHAN2 untuk di potong:
1. HATI LEMBU
2. 2 BATANG SERAI
3. BAWANG BESAR LADA HIJAU DAN BWNG PUTIH (DI HIRIS)
4. TOMATO 1 bijik
5. 1 KEPING asam keping (atau sedikit cuka)
CARA MASAK:
Panaskan kuali, masukkan sedikit minyak setelah panas kuali masukkan hati, serai, goreng hingga masak, kemudian masukkan bahan2 yg di potong tadi, kemudian masukkan sedikit kicap, masukkan sikit lada hitam, di kacau rata dgn api yang sederhana, jng lupa untuk masukkan tomato kacaukan rata2, masak 3-5 minit, campur kan sedikit perasa garam dan ajinamoto, kemudian matikan api dan bolehlah di hidangkan.
No comments:
Post a Comment